Heer geef mij tranen…….

Geplaatst op 24-11-2014 door:     |     Categorie: Bemoediging, Keuningshof Nieuws, Nieuws, Stichtingnieuws

In de woonkamer van een vriend van mij hangt een enorme poster aan de wand. Leuke opvulling voor zo’n kale witte muur! Maar de inhoud doet er nog veel meer toe. Als je er even de tijd voor neemt, zie je dat er een volledig gebed op staat. De Franciscaanse zegenbede om precies te zijn. De herkomst van dit gebed is niet helemaal duidelijk, het kan geschreven zijn door Franciscus zelf of door een volgeling van deze tot heilig verklaarde Roomse man uit de twaalfde eeuw. Een ding is zeker: het gebed is nog heel actueel!

Moge God ons zegenen poster

Wat staat er precies?

Moge God ons zegenen met ongemak bij gemakkelijke antwoorden, halve antwoorden en oppervlakkige verhoudingen, zodat we diep vanuit ons hart mogen leven.

Het is zo makkelijk om maar wat ‘aan te modderen’ met je geloof. Maar we moeten radicaal durven te zijn. Jezus zegt in Lukas 11 vers 23: ‘Wie niet voor Mij is, is tegen Mij.’ In het volgen van Jezus bestaat geen grijs gebied!

Moge God ons zegenen met woede bij onrechtvaardigheid, onderdrukking en uitbuiting van Gods schepselen, zodat we mogen werken aan rechtvaardigheid, vrijheid en vrede.

Het eerste waar ik hierbij aan denk, is de situatie in het Midden-Oosten. Er zijn op aarde zoveel plekken waar men niet mag zijn wie hij of zij is, of geloven in onze God. We horen vreselijke berichten van mensen die worden opgesloten, vervolgd of weggejaagd. Het moet ons niet koud laten, maar we moeten hier wóedend over zijn en werken aan een wereld waarin rechtvaardigheid, vrijheid en vrede centraal staan.

Moge God ons zegenen met tranen om te vergieten voor hen die lijden aan pijn, verwerping, honger en oorlog, zodat we onze handen kunnen uitstrekken om hen te troosten en om hun pijn in vreugde te veranderen.

Heb oog voor de ander. Er zijn zóveel mensen die het minder hebben dan jij! En dan niet alleen de kindjes in Afrika, maar ook de alleenstaande vrouw uit de straat of dat stille meisje in je klas…

En moge God ons zegenen met genoeg dwaasheid om te geloven dat we een verschil kunnen maken in de wereld, zodat wij kunnen doen waarvan anderen zeggen dat het niet gedaan kan worden.

Ja, wij kunnen een verschil maken. Wees een licht, ook al is het maar in ‘jouw klein’ hoekje’. Al lijkt de situatie nog zo hopeloos, denk nooit te klein van God. Alles is mogelijk voor wie gelooft! (Marc. 9:23).

Wat vind jij van de Franciscaanse zegenbede?

Meer leuke artikelen

 

Dit artikel is overgenomen vanuit de  leuke site www.huisvanbelle,

– See more at: http://www.huisvanbelle.nl/heer-geef-tranen/#sthash.YkIgcWVV.dpuf