Logeeropvang

KeuningsHof-Logeeropvang

Zorgboerderij KeuningsHof biedt iedere maand een aantal logeerweekenden aan. Bij de logeerweekenden streven we naar een vaste samenstelling binnen de groep. Om continuïteit en structuur te waarborgen heeft ieder persoon zijn eigen vaste weekend. Voor iedere logee wordt een persoonlijk handelingsplan gemaakt waarin onder andere persoonlijke leerdoelen worden opgesteld.
Voorafgaand aan het logeerweekend krijgen de logees een weekendplanning thuis waarop ze kunnen zien wat de activiteiten dat weekend zijn. Moet de zwemkleding mee, bijvoorbeeld! Tijdens het logeerweekend staat gezelligheid voorop en ondernemen de logees onder leiding van professionele begeleiders diverse activiteiten. Het kleinvee voeren, borstelen, hokken uitmesten, tuinverzorging. Het werken met dier en natuur geeft een gevoel van vrijheid, acceptatie en geeft rust. Na het werken is er ruimte voor ontspanning. Op de boerderij zijn tal van mogelijkheden waarmee een ieder zich kan vermaken. Het grote springkussen zorgt met mooi weer voor veel plezier. We hebben ook nog trampolines, schommels, skelters, speelzand, een zwembad, rekstok en diverse buiten speelmaterialen. Is het wat kouder of regent het? Dan hebben wij een ruime overdekte accommodatie waar diverse activiteiten tot de mogelijkheid behoren. Voor de creatieve mens zijn er diverse mogelijkheden om te knippen, plakken, kleuren, tekenen, schilderen, kleien etc. Meer zin in samenspel? Dan staan er grote bouwblokken, verkleedkleren, auto’s en treintjes en spellen tot de beschikking. Een boekje lezen in de boekenhoek kan natuurlijk ook. Of we creëren onze eigen bioscoop met de beamer!
Naast boerderijwerkzaamheden en activiteiten worden er regelmatig uitjes georganiseerd naar bijvoorbeeld Landgoed Nienoord, het zwembad, of activiteiten van it Fryske Gea. Met mooi weer gaan we met onze eigen huifkar!