Weekendverhalen…

Geplaatst op 03-02-2015 door:     |     Categorie: KeuningsHof in beweging, Keuningshof Nieuws, Nieuws

Er zijn inmiddels alweer twee weekenden verstreken. Weekenden met sneeuw, hagel en wat ijs hier en daar. De eerste keer sneeuw in het noorden dit jaar en dat nog wel op een zaterdag, mooier kon het niet. We zijn dan ook veel buiten geweest in de sneeuw. Omdat het overdag alweer boven nul was plakte de sneeuw heel goed en konden we er van alles mee doen. Ik kan er natuurlijk heel veel over vertellen, maar laat liever wat zien. Daar gaan we!

IMG_2154

Op de foto zijn twee kleine sneeuwpoppen te zien, maar er zijn ook hele grote gemaakt, helaas bleven die niet zo lang staan. Het was een hele klus om een enorme sneeuwbal over de grond te rollen, maar omdat dit de aandacht van iedereen trok was er hulp genoeg en niet alleen van de kinderen…

IMG_2148

Er lag op de heuvel niet zo heel veel sneeuw dus hebben we daar zelf nog wat bovenop gegooid met de sneeuwschep. De slee was weer tevoorschijn gehaald dus konden we met slee en al naar beneden. Het lijkt misschien maar een klein heuveltje op de foto, maar om dan met een slee naar beneden te gaan was voor sommigen toch best spannend.

IMG_2140

Dit bestond vroeger vast niet, maar tegenwoordig maak je sneeuwballen gewoon met een hulpmiddel. Sommige kinderen hadden een ware sneeuwballenwerkplaats waar er een heleboel bij elkaar lagen. Je kon ze zo pakken en weggooien of er een foto van maken.

IMG_2160

Ook de woongroep heeft goed gebruik gemaakt van de sneeuw en is gaan wandelen in het bos. Sneeuw op de perfecte dag dus.

Afgelopen weekend lag er dan misschien niet echt sneeuw, maar een beetje wit was het toch hier en daar. We zijn naar het bos gewandeld ’s middags en hebben daar verstoppertje gedaan. Dat blijft leuk!

IMG_2167

Dit was de plek, de plek waar iemand begon met tellen en waar velen afgetikt zijn of juist niet en eerder bij dit paaltje waren dan degene die moest zoeken. Super leuk!

IMG_2166

Toch nog een beetje wit van de grond kunnen rapen afgelopen zaterdag tijdens de wandeling naar het bos. Lekker warm in de handen…. Brrrrr….

Graag tot het volgende weekendverslag!