Weekendverhalen van Piet…

Geplaatst op 02-12-2014 door:     |     Categorie: KeuningsHof in beweging, Nieuws

IMG_1890IMG_1921IMG_1918

 

 

 

 

 

IMG_1918IMG_1916IMG_1911

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weekend was het zover, het Sinterklaasfeest van KeuningsHof. Er kwamen dan ook drie pieten op bezoek. Ze waren helaas wel wat onhandig en waren de Sint vergeten mee te nemen. Gelukkig konden de pieten ook voor genoeg gezelligheid zorgen. We hebben verschillende dingen gedaan met de pieten. We zijn begonnen met het bakken van lekkere pepernoten zodat we die later op konden eten. Ze waren nog lekkerder dan de pepernoten die de pieten meebrachten. Of ze tegen de schuimpjes van de pieten op konden….?

Er zijn ook een aantal pietenmutsen gemaakt. Van karton en verschillende kleuren crêpepapier, net echt, maar dan zonder een pietengezicht eronder.

Buiten werd er hard gewerkt om een pietenparcours af te leggen. Er moesten verschillende onderdelen worden afgelegd om te slagen voor het pietendiploma. Elke piet moest kunnen lopen op stelten, pakjes in de schoorsteen kunnen gooien en in een zak kunnen lopen. En als extraatje reed elke piet ook zo snel mogelijk een rondje op de skelter. Ik mag u hierbij ook meedelen dat iedereen, met een beetje hulp hier en daar geslaagd is voor zijn of haar pietendiploma.

’s Middags was het tijd om voor de Sint die er helaas niet bij was door domme piet te gaan zingen. Domme piet speelde op de gitaar de liedjes en tussendoor werden door de pieten de cadeautjes uitgedeeld. Ook de pietendiploma’s werden toen uitgereikt. Met een grote glimlach werden de cadeautjes door iedereen uitgepakt. We hebben de dag met elkaar en met de pieten afgesloten met een heuse Sinterklaasfilm. Een heel geslaagd, gezellig en koud Sinterklaasfeest gehad!