Zorg voor de egels in de herfst

Geplaatst op 02-09-2015 door:     |     Categorie: Keuningshof Nieuws, KeuningsHof Tips, Nieuws

In Dieze komen vrij veel egels voor en niet iedereen weet dat. Iemand die dat wel weet is Anne Versteyne. In voorgaande jaren heeft ze zich samen met anderen voor de opvang van Zwolse egeltjes ingezet. Volgens Anne krijgen de egels met steeds meer problemen te maken. Zo is het voor laat geboren egeltjes moeilijk om voldoende voedsel te vinden  om dik en zwaar genoeg te worden voor hun winterslaap.

egel

“Gelukkig gaan steeds meer mensen over tot het bijvoederen van egels in voor- en najaar. Geef egels nooit melk! Daar worden ze ziek van en kunnen er aan doodgaan. Wat u wel kunt geven is kattenvoer (zowel uit blik als harde brokjes) en uiteraard speciaal egelvoer. Pinda’s voor vogels en ongezwavelde rozijnen zijn, met mate, ook iets waar u de egel mee kunt plezieren”, aldus Anne.

Voor Zwolse egels is professionele opvang mogelijk. Het best kunt u contact opnemen met de egelopvang in Nieuwleusen via 06-11646012. Met vragen over egels kunt u ook terecht bij De kat z’n viool aan de Kastanjestraat, tel: 038-4525496. Of kijk op www.dekatzijnviool.nl en www.stichtingegelopvangnieuwleusen.nl.

Auteur: http://www.diezerpoorter.nl/author/job/