Dagbesteding

KeuningsHof-Dagbesteding

Op iedere zaterdag wordt er een dagbestedingsprogramma aangeboden. Zorgboerderij KeuningsHof biedt dagbesteding voor kinderen met gedragsproblematiek evenals dagbesteding voor ouderen of deelnemers met een andere beperking. Zorgboerderij KeuningsHof zorgt iedere week voor een gevarieerd programma waardoor de deelnemers voldoende variatie ervaren.

Onze vaste dagbestedingsgroepen helpen regelmatig mee op de boerderij. Het kleinvee voeren, borstelen, hokken uitmesten, tuinverzorging. Het werken met dier en natuur geeft een gevoel van vrijheid, acceptatie en geeft rust. Na het werken is er ruimte voor ontspanning. Op de boerderij zijn tal van mogelijkheden waarmee een ieder zich kan vermaken. Het grote springkussen zorgt met mooi weer voor veel plezier. We hebben ook nog trampolines, schommels, skelters, speelzand, een zwembad, rekstok en diverse buiten speelmaterialen. Is het wat kouder of regent het? Dan hebben wij een ruime overdekte accommodatie waar diverse activiteiten tot de mogelijkheid behoren. Voor de creatieve mens zijn er diverse mogelijkheden om te knippen, plakken, kleuren, tekenen, schilderen, kleien etc. Meer zin in samenspel? Dan staan er grote bouwblokken, verkleedkleren, auto’s en treintjes en spellen tot de beschikking. Een boekje lezen in de boekenhoek kan natuurlijk ook. Of we creëren onze eigen bioscoop met de beamer!
Naast boerderijwerkzaamheden en activiteiten worden er regelmatig uitjes georganiseerd naar bijvoorbeeld Landgoed Nienoord, het zwembad, of activiteiten van it Fryske Gea. Met mooi weer gaan we met onze eigen huifkar!

Zorgboerderij KeuningsHof biedt ook dagbesteding op maat of naschoolse opvang op woensdag- en vrijdagmiddag.

Link naar een voorbeeld van een dagbestedingsprogramma