Pecan Pie
350 gram (ongeveer 2 1/2 kopjes) bloem
3/4 theelepel zout
1 kop ongezouten boter
1 / 3-1 / 2 kopje ijswater Pie: 1/6 fles lichte glucosestroop 1 1/2 kopje vol bruine suiker, 1/3 kop boter, gesmolten 5 grote eieren losgeklopt, 1 eetlepel vanille-extract 3 eetlepels bourbon 1/2 theelepel zout 1 kopje miniatuur chocolade stukjes 3 1/2 kopjes pecannoothelften of stukken 1. Meng de bloem en het zout in de mengbeker van een keukenmachine. Voeg de boter toe; mix tot het mengsel dik vloeibaar is. Geleidelijk mengen met voldoende ijswater niet te vochtig. Kneedt deeg tot een bal. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven-bakpapier. Vet zorgvuldig een taartbodem in, Rusten laten gedurende 30 minuten. 2. Verwarm de oven voor op 225`. Bedek bodem met aluminiumfolie om eventuele lekkages te voorkomen .Meng glucosestroop, bruine suiker en de boter in een grote kom. Roer de losgekopte eieren de vanille, bourbon en zout met een garde. Roer de chocolade stukjes en pecannoten er door.3. Giet het mengsel in de pan vol met het deeg. Bak op 225` gedurende 15 minuten. Verminder oven 200` en bakken gedurende nog 2 uur en 25 minuten. (Bescherm taart met aluminiumfolie om overtollig bruinkleuring tegen te gaan, indien nodig.) Koel volledig. Eerst laten afkoelen dan snijden. Eet u smakelijk.