Wat hebben we weer een heerlijk weekend gehad ……

Geplaatst op 08-09-2014 door:     |     Categorie: Keuningshof Nieuws, Nieuws

 

Vrijdag:

een voor een kwamen de kinderen op de boerderij aan, meteen werd er gekozen om buiten te spelen of in het zand of op het springkussen. De konijntjes werden geknuffeld en dat vonden ze erg fijn.
Ons eten was om vijf uur klaar en smaakte goed, lekkere macaroni met komkommersalade erbij als toetje een danoontje. Als het corveeën klaar is gaan we de dieren voeren die hebben ondertussen ook trek gekregen en vinden het fijn om hun maaltje te krijgen dan mag er gekozen worden, in het zand spelen of op het springkussen en een pony goed borstelen. Heerlijk genieten van de activiteiten op de boerderij. Drinken en chips/fruit dan is het tijd om naar bed te gaan.

olifant

Zaterdag:

De dag om acht uur begonnen met het ontbijt,corvee daarna ons zelf opfrissen en haren netjes. dan is er vrije keuze om iets te doen, de ene gaat met Henno mee op de shovel de ander is op de trampoline bezig.
om tien uur gaan wij naar de camping waar wij naar het verhaal luisteren van Fillipus en de kamerling uit Ethiopie. De kamerling kwam naar Jeruzalem en was nieuwsgierig welke God en waarom zij maar een God dienden.  op de terugreis ontmoette hij Fillipus en kreeg uitleg over het stukje uit de Bijbel dat hij aan het lezen was.
Met het vieren van een verjaardag met een tractatie en cadeautje erbij is het tijd om naar buiten te gaan. Eenmaal bij het speelveld aangekomen zien wij dat het zwembad al gesloten is en spelen we heerlijk met de toestellen die er zijn. Onze fantasie wordt geprikkeld door alles wat er te zien is, we worden duizelig v.h. draaien in een soort tol. de lunch eten we in de caravan met ons eigen gekozen beleg. Dan is er een rondwandeling op de camping en spelen we heerlijk verder, doen een spelletje “moordenaar” zoek degene op die d.m.v. een knipoog de spelers omgooit. Tussendoor kopen we een ijsje en smikkelen daar van. Het laatste uurtje in de rust bij de caravan, als het begint te spetteren spelen we een memoriespel en mikado. eenmaal terug op de boerderij blijven we nog op de trampoline spelen en intussen wordt er gedoucht en de patatjes worden gebakken. We hebben flink trek en het smaakt lekker. Als alles netjes aan kant is gaan we de film “Wreck it Ralph” kijken.
.groepsbosfoto

 Zondag:

Een goede start gemaakt en om half negen aan de ontbijttafel een eitje erbij een ieder smikkelde daarvan.
na het ontbijt gaat een van jullie met de boer mee en er wordt verder opgeruimd en corvee gedaan.
Dan zijn de dieren aan de beurt ieder krijgt zijn eigen maaltje en geniet daarvan. De geitjes zijn erg ondeugend en snoepen mee v.d. konijnenbrokjes. voor de konijntjes in de hokken plukken we blaadjes en dan is er al een volgend speel moment ontstaan, kikkers zoeken.
Om kwart voor elf gaan wij met onze eigen dienst beginnen, de concentratie is moeilijk te vangen maar met een film over de schepping in al zijn prachtig en praal kijkt een ieder met verwondering.
Daarna wordt onze fantasie omgezet in een krijt tekening buiten en er wordt met z’n allen iets moois van gemaakt. aan elk gevraagd wat zij op/in de tekening willen maken, iedereen kan wel iets bedenken en het wordt een prachtig werk.

IMG-20140907-WA0014_resized (2)