Weekendverhalen…

Geplaatst op 18-11-2014 door:     |     Categorie: KeuningsHof in beweging, Keuningshof Nieuws, Nieuws

Het is  weer KeuningsHof weekend!  Beleef de KeuningsHof. Er staat van alles op het programma. Wilt u weten wat,  lees en kijk met ons mee en laat u inspireren.

We zijn ’s ochtends begonnen met het verzamelen van herfstmateriaal. Om dit te verzamelen hebben we een wandeling gemaakt rondom de boerderij met de weilanden en akkerlanden. Het was een typisch herfstweertje dus we konden lekker uitwaaien met elkaar.

IMG_1827

 

 

 

 

 

 

 

Later die dag zijn we lekker naar binnen gegaan met elkaar om iets met de gevonden herfstmaterialen te gaan doen. We hadden genoeg verzameld om iedereen die dat graag wilde iets leuks te laten maken. Ieder kind heeft wel iets unieks gemaakt en er werd dan ook niets nagemaakt, maar iedereen had genoeg inspiratie om zelf iets te bedenken, heel erg knap.

IMG_1828

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto hierboven is wel te zien hoe hard er door de kinderen gewerkt werd om een kalebas leeg te krijgen. Het doorsnijden van een kalebas was nog een hele klus en dus was hulp daar zeker welkom. Met een broodmes snijden is dan misschien wel veilig, maar echt makkelijk ging dat niet. Daarvoor hadden de begeleiders gelukkig een ander hulpmiddel.

IMG_1824

 

 

 

 

 

 

 

Er is het afgelopen weekend niet alleen iets gemaakt om naar te kijken, er werd ook iets gemaakt om op te eten. Er werd heuse pompoensoep gekookt. Met hulp van de kinderen en internet  hebben we een  heerlijke, lekkere soep gemaakt. Van de soep proeven was niet voor iedereen een feest, maar er waren een aantal kinderen lekker aan het smullen van de soep.

Natuurlijk zijn er het afgelopen weekend nog veel meer dingen gebeurd op de boerderij, maar ook op andere plekken. Zo is de woongroep zaterdag naar het zwembad geweest. Omdat het zo lekker rustig was kon iedereen daar alle ruimte nemen die ze nodig hadden. ’s Avonds werd de boerderij omgedoopt tot bioscoop op groot en klein scherm en werd er film gekeken door de logeer- en woongroep.

Zondag kon er eerst uitgeslapen worden en daarna vertrokken de kinderen en jongeren naar de kerk.

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend,

Tot volgende week!